Marco Schuitmaker: Nachtburgemeester van Nederland 2024

PHOTO-2024-01-11-13-05-3

HorecaBrains Nieuws

Marco Schuitmaker Nachtburgemeester 2024

Marco Schuitmaker gekroond tot Nachtburgemeester van Nederland 2024 tijdens Horecava- nieuwjaarsfeest 'MOOI! 2024'

In een bruisend spektakel, georganiseerd door HorecaBrains en Horecava, 'MOOI! 2024', gehouden in de Zuid-Pool eventlocatie te Amsterdam, is volkszanger Marco Schuitmaker benoemd tot de Nachtburgemeester van Nederland 2024. De Nederlandse Horeca heeft deze eretitel aan Schuitmaker toegekend, erkennend dat zijn muzikale bijdragen het nachtleven en de horecascene verrijken.

De ambtsketting werd Marco Schuitmaker symbolisch omgehangen op woensdag 10 januari door de voormalige Nachtburgemeester van 2023, Frans Duijts. Hiermee voegt Schuitmaker zich bij het prominente gezelschap van voorgaande Nachtburgemeesters, waaronder Tino Martin, Kris Kross Amsterdam en Wolter Kroes. Marco is daarmee de 9e Nachtburgemeester van Nederland.

De Nachtburgemeester fungeert als ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks verkozen door de leden van Horecabrains, een afspiegeling van de Nederlandse horeca.
In het juryrapport werd benadrukt dat Marco Schuitmaker met zijn hit 'Engelbewaarder' de hit van het jaar 2023 heeft gescoord, waardoor hij een geliefde gast is in de horecagelegenheden. Daarnaast heeft hij een uitgebreide ervaring in het werken tijdens de nachtelijke uren, in de weekenden en op feestdagen. Zijn muziek spreekt bovendien een breed publiek aan. Andere genomineerden in de finale waren rapper Donnie en zanger Mart Hoogkamer.

Tijdens zijn dankwoord aan het aanwezige publiek benadrukte Marco Schuitmaker het belang van de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving. Hij bedankte alle gasten voor hun steun en enthousiasme. Als kers op de taart trakteerde Marco het publiek op een spontaan optreden, wat de feestvreugde tot grote hoogten deed stijgen.

De avond bleef nog lang gezellig tijdens het ondernemersevenement 'Mooi2024', waarin de nieuwe Nachtburgemeester zijn rol als bruisende vertegenwoordiger van het nachtleven met verve vervulde.

Kijk hier de foto's terug van Mooi!2024


Contactformulier

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan HorecaBrains. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie op uw aanvraag/opmerking.