PrivacyVerklaring

Wij hechten veel waarden aan de privacy van onze leden, leveranciers en andere (toekomstige) klanten.

Klik hier voor onze privacyverklaring

Column in Misset Horeca

Kritische column in Misset Horeca

Dit jaar zijn wij gevraagd om een bijdrage te leveren aan de columns in Misset Horeca. Opdracht is om een kritische noot te laten horen over hetgeen wat er misgaat rondom ons prachtige vak!

De 1ste column van Martijn ging over het onrecht van Muziekrechten Klik hier om de column te lezen.
De 2de column is inmiddels al meer dan 70000 keer gelezen en gaat over ''de angst van het verdwijnen van de natte horeca''.Klik hier voor deze kritische column.

Wij kijken ernaar uit om in 2017 meer van dit soort columns te schrijven!

In strijd tegen rookbeleid

Ondernemer Jeroen van Broekhoven heeft een rookboete gekregen van €600,- , omdat 1 van zijn portiers glazen uit de rookruimte heeft gehaald.
Het moet niet gekker worden en dus ondersteunt Nightbrains graag 1 van haar leden bij deze gang naar de rechter. 
''Horecaondernemer Jeroen van Broekhoven zegt slecht tegen onrecht te kunnen. En dat onrecht wordt hem in zijn ogen aangedaan als hij een boete opgelegd krijgt van €600 voor het overtreden van het rookverbod in zijn uitgaansgelegenheid Fox in Stadskanaal. Wanneer controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) constateren dat één van portiers van Fox glaswerk uit de separaat aangelegde rokersruimte haalt, schrijven zij direct een boete uit.''
Klik hier voor het artikel in Misset Horeca

Geslaagde ledendag Zeist


Op 19 mei j.l. heeft de ledenmeeting plaatsgevonden in het mooie Zeist. Maar liefst 80% van de Nightbrains leden waren aanwezig en het was dan ook een leerzame, inspirerende en gezellige dag. De dagmeeting met onderwerpen als VWA, Wet werk zorg en zekerheid, beleving en huiswijn La Femme Elegante vond plaats in het multifunctionele FIGI Zeist o.l.v Martijn Veen.

De inspiratietour ging langs De Koets Zeist, Club Poema Utrecht en De Heeren van Zeist. Een zeer geslaagde dag!

 

 

 

 

Een rijm van de Sint

Sint besloot nog even te gaan rijmen.
Speciaal voor de politieke betuttelaars, en niet om te slijmen.
Hij maakt zich namelijk oprechte zorgen.Over de jongeren en de toekomst van morgen.
Wat hebben de wijze mannen en vrouwen in Den Haag bedacht.
Alcohol alleen boven de 18, en wat heeft het ons tot nu toe gebracht.
Toename van alcohol gebruik in de illegaliteit.
En dat is nog niet alles tot Sint zijn spijt.
Ook wordt er nu eerder gegrepen naar drugs en pillen.
Is dat dan wat we voor onze jeugd zouden willen.
Sint maakt ook wel eens een foute beslissing.
En zet het weer recht en zegt dan "sorry vergissing"
.Geen alcohol onder de 16 en dan overal.
Dus ook thuis bij pa en ma al klinkt het misschien mal.
Breng het opvoeden weer waar het hoort.Bij de ouders zeg het voort!

Met een bezorgde groet,
Sinterklaas

Naamsverandering DiscoBrains

Tijdens de voorjaarsmeeting van ons andere netwerk DiscoBrains is besloten de naam van dit netwerk te veranderen naar NightBrains.  10 jaar geleden bij de oprichting van Discobrains betrof het enkel discotheken, inmiddels gaat ieder lid met de tijd mee en richt zich op meer zaken dan alleen discotheek.De naam NightBrains omvat beter dit verhaal. In oktober 2014 wordt de gehele naamsverandering doorgevoerd.

18 + polsbandjes

Exclusief voor leden is er een speciaal 18+bandje ontworpen die door ieder lid besteld kan worden. Het eigen logo kan worden geplaatst naast de 18 + fles. Dit bandje is dan veel goedkoper als dat je als lid zelf besteld. Er kan al besteld worden vanaf 100 bandjes. Alle volumes worden bij elkaar opgeteld en komen in eensuperscherpe staffel terecht, wat meer dan 40% korting oplevert . 
Meedoen? Meld je aan via info@discobrains.nl en vermeld daarbij het aantal bandjes dat je wilt. Eigen logo kan worden aangeleverd en komt naast ''18+ alles'' te staan.

Prijzen?

Leden kunnen hier klikken om in te loggen op de preferred supplier pagina en klik op polsbandjes voorde superscherpe tarieven

Petitie tegen 18 jaar alcohol

Ben jij de betutteling van de overheid ook meer dan zat?

Teken dan onze petitie:
http://alcoholleeftijdterugnaar16.petities.nl/

Zet hem op de site, facebook, twitter, mail en bel deze petitie aan iedereen door die je kent, zodat we zoveel mogelijk aandacht kunnen krijgen voor deze problematiek en dat wij politiek Den Haag laten inzien dat de regelgeving niet haalbaar is!

Bij genoeg handtekeningen bieden wij de petitie op een ludieke manier aan bij politiek Den Haag.

We rekenen op jullie inzet!

Reactie in Trouw

Wederom een artikel over de teloorgang van de discotheken in Nederland. DiscoBrains reageert in de trouw op deze tendens en geeft haar visie op de toekomst. Klik hier voor het artikel in de Trouw

BOA Jingle & 18 jaar stickers

DiscoBrains heeft 2 soorten stickers ontworpen om bij de entree en achter iedere bar te hangen.

Zo wordt zichtbaar gemaakt dat er bij U in de zaak geen alcohol onder de 18 wordt geschonken. Er zijn 2 varianten ( zwarte achterkant en een bruin/houten achterkant). 
Leden kunnen mailen naar info@discobrains.nl voor het bestellen van gratis 18 jaar stickers.

Waarschuwings jingle BOA

Aangezien de controle op het nuttigen van alcohol in grotere horeca bijna niet te doen is, wanneer je ook 16 en 17 jarige bezoekers toelaat,  adviseren wij het toepassen van een waarschuwingsjingle wanneer er een BOA actief is in de zaak.Dit helpt uw bezoekers erop te wijzen dat er niet gedronken mag worden door jongeren onder de 18 jaar en voor beide partijen onnodige boetes te voorkomen.

Klik hier voor het downloaden van de BOA JINGLE (rechtermuisknop doel opslaan als)

Mooi! 2014 geslaagd!

Op woensdag 15 januari organiseerde Disco & Horecabrains i.s.m. de Horecava het positieve ondernemersfeest Mooi ! 2014. De genodigden op deze avond waren HorecaBrains & DiscoBrains leden, merksponsoren en standhouders van de Horecava.

Tijdens deze avond werd de bekende Nederlands volkszanger Wolter Kroes tot Nachtburgemeester van Nederland gekozen door de Nederlandse Horeca. Wolter kreeg van Fajah Lourens een ambtsketen omgehangen en was zeer verrukt met de titel. De jury verkoos Wolter voor zijn sociale betrokkenheid met o.a. de  stichting MS research en stichting Micheal Wings,zijn tomeloze energie ,zijn positiviteit en zijn betrokkenheid met de Horeca.Wolter gaf aan heel veel aan de Horeca te danken te hebben en het nog steeds een feest te vinden om in het nachtleven op te treden en enorm respect te hebben voor iedereen die bij nacht en ontij werkt om het een ander naar de zin te maken. Ook benadrukte hij het belang van de rol van de Horeca in de maatschappij en noemde hij de Horeca als huiskamer van de samenleving.
Als kersverse Nachtburgemeester reikte hij vervolgens de Positivo Award uit.
Tijdens het feest werd ook de 1e Nederlandse Cafeweek  gelanceerd die zal plaats vinden van 11 t/m 16 maart 2014.
DiscoBrains werkt aan een 2de editie van Mooi! tijdens de horecava 2015

Klik hier voor de foto's van deze Mooie avond

Cafeweek 2014

Van 11 t/m 16 maart 2014 organiseert HorecaBrains de 1ste nationale Cafeweek.

DiscoBrains leden kunnen hier ook gratis gebruik van maken. Think out of the box en kijk welke evenementen van de Cafeweek U in kunt zetten in uw locatie.

Deze leuke horecaweek heeft als achterliggende gedachte “de natte horeca” op een positieve manier in de spotlights te zetten. Door middel van allerlei activiteiten, varierend van een bierproeverij tot tapasavond, kunt u bestaande gasten verrassen met een ander soort beleving en natuurlijk nieuwe gasten prikkelen om kennis te maken met uw locatie.
Naast imagoverbetering en het verhogen van bezoekersaantallen is ook extra omzet door het aanbieden van allerlei activiteiten een leuke bijkomstigheid van de Cafeweek. Alle soorten horeca met barfunctie kunnen zich aanmelden voor dit nieuwe initiatief. Zet ook uw (grand) cafe, dancing of restaurant op de kaart en doe mee met de Cafeweek.
Klik hier om u aan te melden voor de Cafeweek, DiscoBrains leden betalen geen inschrijfgeld

PREFERRED SUPPLIERS